Blog

KYK Yurt İzin Hakları, Saatleri, Kuralları ve Dilekçe 2023

Üniversite yurtlarında kalan öğrenciler KYK ile özel izin alabilirler 75gün tatilHafta sonları ve bayramlargibi belirli günler hariçYurtlardanasıl özel izin alınacağına dair bilgiler, saatler, yönergeler ve örnek bir dilekçe mevcuttur. Özel izin almak için yurt müdürlüğüne bir dilekçe yazarak ya da e-devlet üzerinden başvuru yapmanız gerekmektedir.

Bugün bile üniversite programı dışında bir ders alıyor ya da staj yapıyorsanız KYK’da özel izin almaya hak kazanabilirsiniz. O gün izinliymişsiniz gibi hesaplanır. İzin oluşturmak veya iptal etmek için hesabınıza giriş yaparak e-devlet başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Gideceğiniz yerin adresini yazmalısınız. Cep telefonu numarası, gideceğiniz ve döneceğiniz tarihler. Dönüş tarihini kaçırdığınız takdirde devamsız sayılacaksınız.

Kyk İzin Saatleri

Bir KYK yurdunda kalıyorsanız, geçerli olan belirli kurallar vardır. giriş ve çıkış saati. KYK yurtlarına giriş saati 06:00 Ayrılmak için en uygun zaman ne zamandır? 23:00. Bu saatler dışında yurda giriş veya çıkış yapmanıza izin verilmez. İzinsiz yurttan ayrıldığınız takdirde devamsız sayılırsınız ve yurttan atılabilirsiniz. KYK izin saatleri de giriş saatleri ile çıkış saatleri arasında gerçekleşecektir.

KYK işlemlerinizi eDevlet üzerinden yapmayı planlıyorsanız belirli bir saate gerek yoktur. İzin aldıktan sonra dönüş tarihinizi veya saatinizi değiştirmek ya da izninizi iptal etmek isterseniz lütfen yurt müdürlüğünüze bildiriniz.

KYK Yurt İzin Yönergesi

İzin alabilmeniz için ya e-devlet üzerinden bildirim yapmanız ya da yurt müdürlüğüne dilekçe vermeniz gerekmektedir. İzinli olduğunuz süre içerisinde dönüş saatinizi kaçırmamanız gerekmektedir. KYK yurt izin yönergesinde talebinizi ilettikten sonra onaylanmasını beklemeniz gerektiği belirtilmektedir. Ayrılacağınız Yerin Adresi, Cep Numarası, Gidiş ve Geliş Saatleri .

Onay prosedürünün kesin bir süresi yoktur ve onaylanmadan önce izni kullanamazsınız. KYK yurdunda her gece toplu çıkış saati yapılmaktadır. İzinli olduğunuz saatlerde imzanızda “izinli” ibaresi yer alacaktır. Sıranızı kaçırdığınız takdirde yok sayılacaksınız. Bu durum ileride daha büyük sorunlara yol açabilir.

KYK Yetkilendirme Stratejileri

KYK, yurdunuzdan izin almak için iki yol sunar. Bilgiler elektronik ortamda girilir. Yurtlar müdürlüğü onay verirse izniniz verilecektir. Emin değilseniz sorun. Kırmızı renk İzniniz onay bölümünde listelenmiyorsa, onaylanmamış demektir. Diğer Yöntemler Aşağıdakiler bizimle iletişime geçmenin yollarından bazılarıdır: KYK İzni gereklidir Dilekçenizi bizzat yurt müdürlüğüne giderek orada da verebilirsiniz.

Yurt müdürlükleri yurtlardan çıkış noktalarını çok yakından takip etmekte ve tüm mazeretleri incelemektedir. Bu nedenle geçerli bir neden yoksa yurttan ayrılmak zordur. Suistimalleri kontrol altına almak için kullanılan bu yöntem, geçerli bir mazereti olmayanların işini zorlaştırmak için de kullanılabilir.

Özellikle şehir dışında yaşayan ailelere sahip olanlar için gerekli tüm önlemleri almak yurdun sorumluluğundadır.

kYK Devlet Aracılığıyla İzin

  • girinhttps://gencizbiz.gsb.gov.tr/
  • Go’da tamamen yeni bir talep oluşturun.
  • Kalkış tarihlerini belirtin
  • Takım seçimi
  • GSM numarasını girdikten sonra Gönder tuşuna basınız.

Önceden KYK yurt izinleri sadece elden talep edilebiliyordu. Ancak artık e-Devlet uygulaması ile bu işlem çok daha kolay. Her şey e-devlet sayesinde İstediğiniz zaman kolayca izin oluşturabilirsiniz.

  • Program web tabanlı olduğu için izinleri düzenlemek ve kaydetmek daha kolaydır.
  • İzninizin onaylanıp onaylanmadığını da e-Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.
  • TC kimlik numaranızı, gideceğiniz saati, gideceğiniz yerin adresini ve cep telefonu numaranızı girmeniz yeterlidir.
  • Bir mazeretiniz olduğu sürece ayrılmakta sorun yaşamazsınız.

Dönüş tarihine sadık kalarak devamlılık sorunlarının önüne geçilebilir. Yurdunuza haber vermediğiniz her gün ceza olarak dosyanıza işlenecektir.

KYK Online İzin

KYK yurdunun online hizmetinden yararlanmak için yurttan izin almaya gerek yoktur. https://gencizbiz.gsb.gov.tr/ Yurt maaşınızı ödeyin

  • Gencizbiz ‘de bir profil oluşturun Kişisel e-Devlet sayfanıza yönlendirileceksiniz.
  • Birçok genç para kazanmak için web sitelerini kullanıyor.
  • Doğru bilgileri girmek ve kalkış ve varış saatlerine uyum sağlamak çok önemlidir.

“Yeni meydan okuma ekle” düğmesini kullanarak her bir benzersiz meydan okumayı eklemeniz ve bir cep telefonu numarası vermeniz önerilir. İzinlerinizin onaylanması için gereken süreyi yurt müdürlüğü belirleyecektir. Bu süre birkaç güne kadar uzayabilir.

KYK onayı almayı unuttum! İzin verilmediğinde ne olur?

KYK yurdundan çıkış izniniz yoksa rapor alırsınız. Yurtta kalıyorsanız her gece belirli bir saatte ana salona gitmeniz gerekmektedir. Elektronik bir defteri adınız ve soyadınızla işaretleyin. Bu e-kitapta her gün için bir alan bulunmaktadır.

KYK İzni çıkmazsa ne olur gibi sorular için müdürden görüş alabilir ya da yurdun duvarında asılı olan vakıf senetlerini okuyabilirsiniz. KYK yurtlarında kalan öğrencilerin gözden kaçırdığı ya da yaşadığı sorunlardan bazıları şunlardır:

  1. Sözlü Uyarılar
  2. Yazılı uyarı
  3. Rapor Not Edildi
  4. Koruma ve disiplin talebi
  5. KYK yurdu askıya alındı

Belirli bir günde izinsiz olarak yurda gelmediğiniz takdirde müdürlük size yaptırım uygulayabilir. Örneğin, müdürlük tarafından belirlenen gün sayısı kadar izinsiz devamsızlık yaptığınız tespit edilirse yurttan atılabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için izin alırken detayları bilmeniz önemlidir.

KYK izni kaç gündür ve bittiğinde ne olur?

Gün sayısı giderek kısalıyor. KYK yurdunda bir kişi daha fazla seyahat edebilir. 75 Hafta sonları, resmi tatiller ve belirli günler hariç günler. Kapıyı açan kişi hakkında suç duyurusunda bulunulabilir. 75 Gün 12 ay boyunca meşru bir sebep olmadan izin alamazlar. Ölüm veya ciddi bir hastalık durumunda ikinci kez izin isteyebilirsiniz. Ancak tekrar ayrılamaz ve arkadaşınızın yanında kalmanız gerektiğini iddia edemezsiniz.

Öğrenmek yardımcı olurKYK ile kaç gün izin alıyorsunuz? Sizinle iletişime geçmenin en iyi yolu nedir? Yurttaki ilk birkaç haftanızdan sonra ne olur? Temel kurallar evrenseldir ve çok esnek değildir. Yurda girerken ve çıkarken herkes için aynı kurallar geçerlidir.

Yurtlar için Örnek KYK Ayrılış Dilekçe Formu

Müdürlüğe yazılı dilekçe vererek yurttan ayrılabilirsiniz. Dilekçe formu KYK Yurtları içindir: Aşağıdaki bilgileri vererek izninizin dikkate alınmasını talep edebilirsiniz: TC numaranız, gidiş ve dönüş tarihiniz ve gitmeyi düşündüğünüz yer.

Dilekçenizi yurt müdürlüğüne verdiğiniz takdirde kabul edilip edilmediğini öğrenebileceksiniz. Üniversitede araştırma yapıyorsanız ve belirli bir derse devam zorunluluğu yoksa, devamsızlığınızı bir mektup yazarak müdürlüğe bildirebilirsiniz. Tatil günleriniz korunacaktır.

Yurt izinlerinizi iptal ettirmek isterseniz yeniden başvurmanız gerekir. Dilekçeniz işleme alınmayacaktır. Bu süreleri uzatmak isterseniz ek olarak dilekçe vermeniz gerekecektir.

KYK yurt izinlerinin ev halkına bildirilmesi mümkün müdür?

Üniversite öğrencileri 18 yaşını doldurdukları için izinler genellikle ailelerine bildirilmemektedir. Belirledikleri tarihte dönmezlerse hemen haber verilmez.

En uç noktada, herhangi bir nedenle yurtta kalmamalısınız. 1 Hafta boyunca evde değilseniz, ailenizin bilgilendirilmesi mümkündür. İnsanların izin aldıkları günler ve bu izin günlerinde gittikleri yerler kamuya açık bilgiler değildir. Aile üyeleriyle paylaşılamazlar.

Her yıl yüz binlerce öğrenci devlet yurtlarında kalmaktadır. Mevcut vakıflar nedeniyle, en güvenilir kurumlardan bazıları olarak kabul edilirler.

You may also like...